Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:

Ayat lepas kahwin

Share this lawak:

View PDF | Print View
by: matlempang
Word Count: 328
Date: Fri, 17 Aug 2007 Time: 5:13 PM
0 comments

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK.. Share this lawak:

About the Author


Rating: Not yet rated

Comments

  • Wed, 7 Nov 2007 at 9:05 AM, by MAISARAH
    wow!! mmg btul pun>>>

  • Thu, 31 Jan 2008 at 2:56 PM, by kamil_88
    jgnlah menggunakan bahasa yang tidak elok......

  • Fri, 22 Feb 2008 at 2:44 PM, by Puteryfiqah
    Beginilah kalau orang dah kawin..Sebelum kawin tu cakap SAYANG,BABY dan sebagainya...

  • Thu, 28 Feb 2008 at 3:33 PM, by starsy
    ntahla...

  • Fri, 29 Feb 2008 at 4:18 PM, by azan
    adat la kn..bla dh dpt mmg mcm 2

  • Tue, 4 Mar 2008 at 12:12 PM, by deaz
    btl ke akn jd cm 2..tkt ler..jgn ler dpt laki cm 2

  • Thu, 6 Mar 2008 at 4:04 PM, by qifinia
    kalu la dpt laki cam gnie.... baik xyah kawin!!!!!

  • Sun, 9 Mar 2008 at 12:38 AM, by shah
    kenape lak ? klu x kawin nanti janda tua la kau. klu si istri wat camni kat aku dah lama aku cerai talak tiga

  • Thu, 20 Mar 2008 at 7:00 PM, by Joekasanova
    aku tidak begitu!!!!

  • Wed, 7 May 2008 at 11:35 AM, by ruud
    alaa standard r...we r all da same..konpem mst de sket rase bosan..x kn la x bosan lgsg..tu transformers tuh

  • Wed, 7 May 2008 at 12:42 PM, by newsaga
    aku x cam 2, aku lelaki yg beriman, setia pd 1, bertuah org dpt aku

  • Mon, 2 Jun 2008 at 9:28 PM, by nibamen
    ish..ish..dasyat..takut wase aku nok kahwen...kalu dlm diri hilang sifat syng tu..gtu lah jadinyer...dasyat..2

  • Wed, 4 Jun 2008 at 1:37 PM, by spydie
    bkn smua org cmnie 20% je kot

  • Fri, 13 Jun 2008 at 7:51 PM, by X-Tigy
    nak kate lawak aku tak gelak pun!

  • Tue, 17 Jun 2008 at 12:08 PM, by aLip_kLaka
    it`s normally for anyone who`re maried

  • Tue, 17 Jun 2008 at 12:09 PM, by aLip_kLaka
    if don`t want this situation happen to u, DON`T MARRIED lah

  • Thu, 10 Jul 2008 at 11:37 AM, by syamok
    aku benci laki camni. eee...myampah

  • Sat, 23 Aug 2008 at 2:25 PM, by anna2
    betul tu syamuk.... anna2 pun benci lelaki cam ni.....

  • Thu, 28 Aug 2008 at 11:32 PM, by puteri_ayam
    mau jer aku kasi flying kick kat laki cmtu

  • Mon, 15 Sep 2008 at 1:49 PM, by QiqiXana
    biase la tue..adat..bukan laki jak.. pompuan pun same gak..

  • Fri, 10 Oct 2008 at 3:30 AM, by longranger
    aku pcaya,semua jantan kt planet earth & lain2 planet jga cakerawala & cakera padat akn ckp "i x mcm tu".contoh dh ada kt atas tu..betoi x jokasanoba?

  • Thu, 25 Dec 2008 at 12:46 AM, by potato_people1992
    memang membuke mate tapi sumpah x lawak

  • Mon, 5 Jan 2009 at 12:03 AM, by shyai
    memang beyul ceta ni ketawa itu sweet

  • Thu, 15 Jan 2009 at 8:33 PM, by remy86
    aku rase mmg da xbleh elak mende nie..mmg cmfrm jd kt 90% manusia kat bumi nie..nth la..gurl same.boy pun same je..2x5..trime jela jwpnye..xkan x nk kawen kottt...

  • Sat, 14 Feb 2009 at 10:23 PM, by ch3qy89
    2x5~

  • Sat, 8 Aug 2009 at 11:57 AM, by shootsdazr
    xmgkin kot

  • Mon, 12 Oct 2009 at 10:13 PM, by iqatenchi
    waw...reality

  • Add Comment

    You do not have permission to comment. If you log in, you may be able to comment.