Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:

Sayang bini dan handphone nyer

Share this lawak:

View PDF | Print View
by: matlempang
Word Count: 352
Date: Fri, 4 Aug 2006 Time: 12:00 AM
13 comments

"Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab
exclusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym,
tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut.
Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan
seperti berikut . .

"Hello?"
"Abang, nie sayang nie,"
"emmm . . "
"Abang masih ada di kelab lagi ke? "
"Iya."
"sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari
kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru . . cantik bang,
boleh ke sayang beli?
"Berapa harga nya?"
"Cuma $1500.00 aje"
"O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah
di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2001 . Sayang
suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya
dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan
dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu. ."

"Berapa harga yang dia bagi?"
"Cuma $280,000 ..."
"O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi..."
"Apa?" "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang
dan....pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang
dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu, sekarang nie untuk
dijual!!

Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada
taman orkid kat belakang , berhadapan dengan pantai tu.. cantik kan bang.

" Berapa harga yang mereka minta?"
" Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. "

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli,
tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!!
I Love You !!!"


"Bye... I Love you too . . "

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil
mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang
ada dalam bilik tersebut:

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?" Share this lawak:

About the Author


Rating: Not yet rated

Comments

  • Thu, 13 Mar 2008 at 1:17 PM, by wing'z
    ape kes pla nie???

  • Thu, 26 Jun 2008 at 4:25 PM, by Misaki
    haha..aku tergelak pasal cite nie tk lawak lgsung. sape yg wat cite nie?..!

  • Sat, 23 Aug 2008 at 2:15 PM, by anna2
    he he....

  • Mon, 3 Nov 2008 at 3:56 PM, by trans_formers41
    kurang lawak

  • Sat, 21 Feb 2009 at 10:06 PM, by love_princessdiary
    ngarut nyew.. istri yer x knal suara suami sndri ker?? istri godio gi2 tuh..

  • Thu, 9 Apr 2009 at 8:28 PM, by pinkkygurlzs_13
    hahaha

  • Wed, 27 May 2009 at 10:27 AM, by Nazeratul Effah
    kalo da d namakan gala duit n harta cam tu la jadinya...suara suami sendiri pun tak kenal..huhu

  • Wed, 17 Jun 2009 at 7:06 PM, by .admin.
    apo la........ tapi klakar... good job

  • Tue, 11 Aug 2009 at 8:01 AM, by shootsdazr
    klakar pe,pada yg bacetp tak ketawa,mgkin anda mengalami masalah pemahaman yg cetek..aku suka sbb lawak

  • Mon, 12 Oct 2009 at 10:20 PM, by iqatenchi
    salah handphone....hahaahhaa...siot!...tajuk kasi tukau sket

  • Tue, 17 Nov 2009 at 3:56 PM, by emelda
    x lawak pown

  • Sat, 9 Jan 2010 at 7:32 PM, by zafiqkiller
    lawak doh

  • Thu, 4 Feb 2010 at 4:10 PM, by suhaida.mohd
    sengal tol...x than aku

  • Add Comment

    You do not have permission to comment. If you log in, you may be able to comment.