Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:

surat cintan dio....

Share this lawak:

View PDF | Print View
by: justboycuz
Word Count: 472
Date: Mon, 11 Jul 2011 Time: 3:34 PM
11 comments

Salam,

Amacam awekku.?? Lu orait ka.?? Wa harap lu ok2 je..

Awek gua, gua tlh mbaca surat lu tempohari… Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua thadap lu bkn main… Lu ingat gua main2 ka.?? Cintan gua mdlm very deep you know.! very deep purple.! Lu tarak prasan ke?

Apa yg kurangnya gua ni.?? Cuba lu cakap! Gua ni x cukup hensem ke.?? Atau lu sudah ada balak lain.?? Lu sound gua beb.! Mentang2 lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu.! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang.?? Kalo lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jd cikgu tp x dpt. Bkn pasal gua takde kelayakan tp tadika kemas jarang amik cikgu lelaki.. Lagipun jiwa gua lbh kpd seni… Tiket konsert gua semua habis jual.! Sbb tulah gua jd tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu x offer kat onglain.

Gua memang betul2 tak puas hati ni.! Lu memang bikin gua panas.! Sampai hati lu buat cam ni kat gua setelah apa yg gua dah kasik kat lu.. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat x dulu sewaktu lu & gua first time jumpa.?? Masa tu hujan... Lu takde payung.. Lu lari pegi kat bus stop.. Lu basah kuyup.. Kesian pulak gua tgk lu kesejukan.. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama2 sudah feeling2.. Gua ingat lagi lagu "Do You Know Me" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu... Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public... Lu tak ingat ke.?? Ka lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo.! Janganlah buat gua macamni.! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah.! Janganlah krn besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua.. Gua memang macamni, rocker sejati.! Lu pun tau sapa gua.. Dulu lu takdepun cam ni.. Lu tak kisahpun.! Lu layan selamba je.. Tp nape skng lu berubah.? Nampak je gua rocker tp gua pun beriman jugak, beb.! Sembahyang x tinggal wo.!

Lu pikirlah sindri,.! Gua dah curahkan segala2 kat lu.. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu.. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai.. Gua buat modal nak kawin dengan lu.. Cayalah cakap gua.! Gua tak tipu.! Btl cakap lu.! Gua harap lu pikirlah baik-baik, bhai.! Kalo 1 ari nanti gua jd rock star, lu jangan nyesal.. Gua dah takde awek lain lg. Lu sorang jelah yang gua cinta.. Awek lain gua usya diorg x layan gua cakap lu.! Gua x tipu.! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dr gua, kenang gua dlm doa makan malammu.. Sebelum gua bla, gua teringat lagu “runaway”.. Semoga lu berbahagia,.!

Yang Benar,
DIO

Share this lawak:

About the Author

lama gua xpost....


Rating: 5.0

Comments

  • Mon, 11 Jul 2011 at 6:16 PM, by Batu The Rock
    sian tol jcb ni... rasa mcm nak terkentut aku baca surat jiwang ni...

  • Tue, 12 Jul 2011 at 1:18 PM, by puRple_LovEr
    t-shirt dio jepp sepah..

  • Tue, 12 Jul 2011 at 2:28 PM, by justboycuz
    bth: klu kentut xpe...jgn berak sudah... pl: pl tuu.....hehehe

  • Tue, 12 Jul 2011 at 3:12 PM, by puRple_LovEr
    jepp? mane? alahai..

  • Tue, 12 Jul 2011 at 4:00 PM, by Melly
    hahahahaa...

  • Tue, 12 Jul 2011 at 7:09 PM, by !haikagi!
    sedih.......hihihihiahhahahah

  • Wed, 13 Jul 2011 at 12:15 PM, by justboycuz
    amacam lu sume...rock x lawak wa....hehee

  • Wed, 13 Jul 2011 at 12:16 PM, by justboycuz
    bkn lawak wa pon...wa copy n paste jerr...wa harap lu sume xmarah sama wa....hehee...

  • Wed, 27 Jul 2011 at 1:51 PM, by DaK_SLgR_KL
    justboycuz adikku... ape khabar?? Baik ka.. Ada orang kacau lu kat dalam LJ (Amik ayat KL Gangster) hehehe... Selamat Berpuasa :)

  • Add Comment

    You do not have permission to comment. If you log in, you may be able to comment.