Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

111: Boboi Kencing dan Nyanyi
Boboi Kencing dan Nyanyi   Ada seorang budak kecik, Boboi namanya umur dlm 4 thn. Dia nih memang gemar sangat kencing. Mungkin pundi kencing dia longgar agaknya. Kadang-kadang tu pergi fun-fair

112: robot anti-bohong
Suatu hari Ali berjaya mencipta sebuah robot yang mampu mengesan dan bertindak balas memberikan penampar bila seseorang itu berbohong.Beliau sungguh gembira dan tidak sabar untuk menunjukkan hasil cip

113: Loya
Di dalam sebuah bas duduk seorang pemuda dan seorang nenek. Si nenek memicit-micit kepalanya."Kenapa nie nek. Pening ya," tanya pemuda tersebut."Ya nak, rasanya kepala pening, perut mual, rasa maca

114: Memo
Kepada Bf anak aku, Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.Peraturan 2: Jangan

115: Planet Anjing Dijumpai!
 Suma orang mesti ingat Sheikh Muzaffar adalah angkasawan pertama negara,tapi malangnya, beliau bukanlah angkasawan pertama.Nak tahu siapa angkasawan pertama negara Malaysia? Encik MT lah angkas

116: buat malu jerrr... pasal telefon
Telefon :   Satu hari ketika baru saja tiba dr subang, aku singgah sekejap di Klcc. Aku ada something utk dibeli. Ketika aku sedang melihat brg dikedai, tiba-tiba perut aku terasa memulas. Apala

117: Soalan Uji iQ
ok sorry sebab aku off topik sambil layan lawak apakata kita selesaikan soalan uji iq ni http://kemanaarahkita.blogspot.com

118: Family Chart!!!
Dua orang lelaki, ibrahim dan saad sedang meminum arak disebuah bar...(they never met b4)... Ibrahim: Makpak aku paksa aku kahwin dengan seorang anak yatim piatu yg aku x pernah jumpa & kenal..aku

119: Satay
Seorang bapak dan anak perempuanya dalam perjalan ke Restoren satay Kajang Haji Samuri yang popular kat seluruh Malaysia itu, nak di jadikan cerita mereka dalam perjalanan untuk makan malam di sana.Da

120: Sengal
Di sebuah kg ada 3 org remaja yg suka lepak. Sorang tu nama dia Ali, sorang tu Budin dan sorang lagi Ciko. Aktiviti seharian depa ni menybbkan tok imam tak senang duduk. Padd satu hari tok imam tu


Page 12 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]