Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

1291: Mengapa PORTUGIS TAK MENAWAN UTARA TANAH MELAYU
Tolong sebarkan perkara ini (Sejarah Penjajahan Tanah Melayu) kepada kawan kawan kita supaya kita semua dapat kesedaran di sebalik sejarah yang sengaja tak didedah disebabkan agenda tertentu.. Semoga

1292: Telur Jadi Mangsa
Ada seorang pak cik yang bernama Pak Di yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak Di dah pun bersiap sedia terpacak di kaunter bank untuk m

1293: Boleh Kawin Tak?
Ada lah dlm satu kg ni seorang teruna nak menikh dengan dara sekampung dia...masalhnya dia mati2 ditengah & dcemuh oleh masyarakat kg dia...Apa pasal yer~? cuba tea kenapa dia dcemuh sgt2...

1294: Jam Tangan
Saupi menaiki kereta api ke KL. Penumpangnya agak sesak.Antara penumpang yg ramai tu ada seorg tua yg duduk disebelahya. Setelah lama berdiam diri, sambil menguap Saupibrtanya kpd org tua tersebut, â€

1295: Lain Padang Lain Belalang
1. Lelaki yg sederhana serba-serbi mungkin cakap, ada 4 anak pun cukuplah…tapi lelaki yang cukup serba-serbi akan kata…ada 4 bini mesti best! 2. Ibu ayam kampung cukup garang & bengis kalau an

1296: Minta Tolong
Seorang gadis sedang sibuk menulis di atas meja di dalam pejabat pos. Tiba - tiba dia didatangi oleh seorang lelaki separuh umur. “Maaf kan saya,”kata lelaki itu. “Saya nak minta tolong sedikit

1297: TIGA sahabat sehati tidak sjiwa
Ada tiga sahabat, satu kura2..satu lagi katak..yang last ulat gongok.Suatu hari kura2 mengundang dua temannya kerumahnya buat jamuan kecil2an. So.. mereka bertiga buat le pesta kecil di rumah kura2.Se

1298: NAK KAYA?????
Ini adalah kisah benar yang telah diceritakan sendiri oleh (Nama samaranMamat) kepada wartawan Variasari.Sewaktu si mamat dalam perjalanan manaiki kereta untuk pulang ke KLdaripada JB melalui lebuhray

1299: CRITA SRAM
"Kengkawan.. Nie aku ada satu cerita ngeri aku nak share ngan korang.. Kisah nie berlaku kat kawan aku kat Ipoh la..Kawan aku nama dia Ahmad.. Dia nie kerja kilang ikut shif.. Dia nie shif petang

1300: di dlm tandas awam
Satu hari ketika baru saja tiba dr kuantan, aku singgah sekejap di KlCC.Aku ada something utk dibeli. Ketika aku sedang melihat brg dikedai,tiba-tiba perut aku terasa memulas.Apalagi aku pun terus ber


Page 130 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]