Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

1361: lawak artis.....
1) Kumpulan Rock yang telah mengerjakan Haji.KUMPULAN BAJI 2) Penyanyi yang sering fail dalam karangan sebab guna noktah kat depan ayat.TITEK PUSPA 3) Penyanyi yang paling demand.HETTY COST END

1362: telefon....
Ini cerita pasal seorang pemuda yang baru membukak satu pejabat baru. Al-maklumlah loan baru lulus kat bank dan hati meluap luap nak bukak business. Tak tahu lah business apa, nanti aku tanya..!!

1363: TEKA TEKI SENANG SAJE
1.Banyak-banyak buah,buah ape yg bernombor? 2.banyak banyak jam,jam ape yg berbau? 3.banyak banyak binatang,binatang ape yg berwarna pink? 4.suka main PSP?(jawab ya atau tidaK) 5.

1364: teka-teki lgi!
1.Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais 2.Ade sorang makcik,die thn teksi..pas 2 makcik 2 nak byr duit dulu..driver taxi tu xnak.nape?? 3.Binatang ape name die ade dua huruf?

1365: Teka teki mmg best
1.Banyak2 binatang ,binatang ape yg pling kuat d dunia? 2.Banyak2 org ,org ape yg sluruh badanya brwarne jingga ?pasti x tau jwpannya! 3.Banyak2 taik, taik ape yg pling besar d dunia? 4.Ade s

1366: aku sangat letih..
Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam hidup, akan tetapi sekarang kini aku tahu kenapa ianya berlaku (the real reason) :Aku keletihan kerana

1367: hahaha..bodoh...
Teruna: “Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama.”Cewek: “Apakah kau rela kalau aku pergi?”Teruna: “Tentu Tidak! Jangan sesekali kau berpikiran seperti itu.”Dara: “Apakah kau

1368: electric......
Orang Melayu dikatakan mengambil perkataan ELEKTRIK daripada perkataan Inggeris yang juga ELECTRIC. Tetapi yang sebenarnya, ELECTRIC itu diambil dari perkataan Melayu campur Inggeris. Ceritanya

1369: buat penat jer ko nih!!!!
3 orang kawan, Raja,Raju,Rajo…tinggal di sebuah flet 60 tingkat..pada suatu hari,lif rosak… maka kena la pakai tangga..Raja mencadangkan mereka bertiga menceritakan kisah yang sedih..untuk meng

1370: teh sejuk ker teh panas??
Di suatu pagi yg menyinar..di warung kopi,terdapat seorang penduduk org asli yg ingin minum pagi di warung tersebut. apabila tuan warung ingin mengambil order..bertanyalah org asli ini.."berapa h


Page 137 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]