Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

131: TEKA-TEKI LAGI
1.KAT MANA BULAN BANYAK,BINTANG TAKDE?                                             &n

132: Muntah
Di dalam sebuah bas ekspres duduk seorang nenek bersama seorang pemuda.Si nenek itu memicit-micit kepalanya.               &n

133: bongok
one time ago....   ade tige org...name mereka Bodoh,Gadoh dan Otak... PADA suatu hari,Gadoh hilang. Bodoh dan Otak pergi ke balai polis..Otak tunggu di luar dan Bodoh pegi masok untuk wat aduan..

134: Mengapa Perlu Kahwin?? ***********************
  Udin baru berusia 14 tahun. Dia tahu yang minggu depan kakaknya yang sulung akan berkahwin. "Kakak... kenapa akak mesti kahwin?" Tanya Udin petah. "Nanti Udin dah besar, Udin tau sendiri la

135: Masa dulu2...
Cerita time fom 4......   Petang itu..... Kira2 jam 3pm..baru habis rehat..semua pun na cpat2 msuk kls... aQ bwat bodo jew...masuk dlam toilet...Mak cik tkg bersih toilet bru jew abis  mop l

136: Aku bukan penculik lah!
Aku ada sorang adik. Nama dia Abu. Seyes nama dia Abu. Tak tipu. Dia ni nakal tahap tak ingat. Hari tu aku nak pergi beli barang kejap dekat shopping complex. Terpaksa aku bawak dia sekali sebab takde

137: Aku Ada Teka-Teki
Aku ada beberapa teka-teki yang ingin aku kongsi dengan  korang. aku dapat ilham ni time aku amik PMR tahun 1996. aku ade gak soal kengkawan aku. x tau la kalau  korang pernah dgr teka-teki

138: Jodoh
Pada suatu hari, Abu sedang membuat ulang kaji pelajaran bahasa melayu ditemani emaknya yang sedang memasak di dapur. Abu sering bertanyakan kepada emaknya maksud beberapa perkataan yang dia tak berap

139: lupa daratan
hamid dan ramli sedang berada di sebuah sampan. hamid......."skg ko da kaya" ramli........"mestilah .lihat la beza aku dgn kau" .ramli angkuh hamid........"keluarga ko rindu sgt dgn ko.ko da lama tak

140: bawa diri
ali tersempak dengan hantuyang sedang menangis.ali sengan segara berlari semasa berlari ali terserempak dengan kawan nya yang bernama abu. abu.........knpa cemas ni? ali........... aku dikejar hantu.t


Page 14 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]