Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

1411: menyamar
Pulang dari kekalahan dalam sebuah perlawanan persahabatan... pemain-pemain bolasepak Kg. Pandan dirundung rasa malu yang amat sangat. Kerana itu Hashim dan Roslan bercadang untuk menyamar agar tidak

1412: nenek oh nenek
Tersebut lah cerita , ada sorang perempuan Petani yang agak berumur sikit bawak barang dagangan dia, dia cuma jual topi saja (dulukan orang menuai secara manual..'mengerat' orang Kedah kata, nak elak

1413: Arab&Bangla
Ceriter bermula di station minyak atau lebih dikenali sebagai pam minyak. Di pam minyak ini ada dua orang pekerja bangla yang hanya tau cakap melayu sikit, omputih sikit dan bahasa bangla banyak yg

1414: KAYA
Sewaktu si mamat dalam perjalanan manaiki kereta untuk pulang ke KL daripada JB melalui lebuhraya, beliau berhenti rehat di salah sebuah hentian. Sewaktu berehat maka datanglah kepadanya seorang tua y

1415: FAKTA POMAIN BOLA SEPAK DUNIO.....
1. Pemain paling banyak meludah di padang = Florent Malouda - France 2. Pemain paling suka makan lepat = Frank Lampard - England 3. Pemain yang menguruskan 3 pos ofis = Helder Postiga - Portugal 4. P

1416: CERITA-CERITUN
TWO ROUNDAl kisah pada satu hari ada seorang pelancung, dia menaiki taxi tapi dalam perjalanan dia berkata kepada pemandu taxi.. ' Shaya mau two round ' kata pelancung ' ya..ya..ya... .. ' jawab pema

1417: AH SENG
Ah Seng berbangsa Cina tetapi telah lama menetap di Terengganu. Di kalangan rakan-rakan Melayu dia dikenali dengan nama Hashim. Pada malam minggu biasanya mereka berkumpul di warung sambil menonton vi

1418: 2 botol 1 bom
Pada suatu hari,tiga orang penumpang dibawa pergi ke sebuah tempat menaiki kapal terbang.Lalu penumpang pertama pun berkata kepada pilot : "Saya ada satu botol kaca.Apa patut saya buat?".&q

1419: LAWPEN
TENGKORAK Di sebuah muzium di Kaherah.Pelancong : Ini tengkorak siapa ? ( sambil menunjukkan kearah sebuah kotak berkaca.)Pemandu pelancong : Ini tengkorak Queen Cleopatra IIPelancong : Tapi guard di

1420: SAM DAN DOL
SAM: Kau nak buat apa dengan dawai penyangkut baju dalam kereta kau tu?DOL: Manalah tau kot-kot aku tertinggal kunci dalam kerata, bolehlah aku gunakannya...SAM: Macam tak caya kau dapat 200 markah d


Page 142 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]