Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

1471: Profesor Serba Tahu
Hr nie Prof. Serba Tahu (PST) nk bgthu bbrapa fakta yg sgt btul dn xdpt dsangkal oleh akl yg waras. Nak tahu ke? Saksikan... zaz!!!   1. Siput babi slalu jln xbtul sbb die k

1472: putera impian
kejadian ni berlaku ketika aku form 5. dekat2 nak spm lah.aku ni blehlah dikategorikan sebagai  pelajar yang tak berapa pandai sebab aku skolah kat sokolah yang murid2nya super pandai. aku pn ta

1473: teka-teki power
1) Dalam banyak2 binatang dalam hutan,binatang ape yang paling  malas? 2) Dalam banyak2 surat,surat ape yang x payah balas? 3) Ade sorang budak ni,rumahnya tingkat 10 tapi tiap2 hari dia n

1474: indah
Indah Manusia kerana Akhlak Indah Bulan kerana Cahaya Indah Cinta kerana Sayang Indah Benda kerana Hiasan INDAH WATER KERANA JAMBAN

1475: IMAM DAN MAKMUM - KES BELAJAR TAK SEMPURNA
Dalam sebuah surau terdapat sekumpulan remaja yang cuba mempraktikkan solat berjamaah padahal mereka semua baru belajar peringkat permulaan. Selesai azan dan qomat yang paling senior pun jadi imam.

1476: Tahukan Anda
1. Tahukan anda apabila 350ml air yang diambil dari paip air dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepaya nyalaan api bersuhu 100 darjah

1477: angkara demam selesema
tragedi ni salah sorang ahli keluarga aku yang alami. msa aku dengar tu bleh tahan la aku gelak. sampai kluar air mata.masa hari tu kakak aku ada ujian bulanan kat skola dia. nak tak nak dia kena la d

1478: luahan rasa
benda ni sbnrnye mmg terjadi pd diri aku. nak kira lawak aku sndri tak tau. korang nilai la sendri. hehehepada satu hari tu aku pg kdai makan. masa nak byr tu aku ternampak kucing yg super gemox dudu

1479: Beauty of Mathematics !!!!!!!
Beauty of Mathematics !!!!!!! Absolutely amazing!Beauty of Mathematics !!!!!!! 1 x 8 + 1 = 9 12 x 8 + 2 = 98 123 x 8 + 3 = 987 1234 x 8 + 4 = 9876 12345 x 8 + 5 = 98765 123456 x 8 + 6 = 987654 1

1480: HARAM SOLAT JIKA PAKAI TALI LEHER
Lawak ni biasa ustad-ustad bercerita untuk menghilangkan mengantuk mereka yang sering tertidur ketika mendengar ceramah agama     "Tidak ramai yang tahu HARAM DAN TIDAK SAH SOL


Page 148 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]