Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

1581: Ayat Tersirat Pompuan
Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar n

1582: Didatangi Haid..
Suatu hari di dalam kelas 4 Bestari,Ustaz : Midah, jika kamu didatangi haid, apa yang kamu perlu lakukan?Midah : Saya akan jerit minta tolong dan lari sekuat hati.Ustaz : Kamu nak jerit

1583: Ish..ish..memang xxxx!!!
Nak dijadikan cerita, suatu hari pak pandir melalui satu lorong yang kecik semasa hendak pulang ke rumahnye. Entah macamana, di tengah perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas. Ta

1584: SINGA
Seorang pemburu bertembung dengan seekor singa. Terperanjat dia,tak sempat mengangkat senapangnya.Tiada pilihan, pemburu itu bertadah tangan dan berdoa.Ketika pemburu itu menjeling ke arah singa, d

1585: GADUH
Suami isteri bertengkar. Tiba-tiba isteri terus kemas beg. Suami: "Kenapa?" Isteri: "Dah kahwin 10 tahun, rumah ni tak pernah aman. Saya dah tak tahan. Saya nak tin

1586: PENADOL
Bidin melihat rakannya, Wafdi.. sedang membuat kopi...kemudian memasukkan sebutir ubat panadol ke dalamnya. Dengan kehairanan Bidin bertanya kepada Wafdi... Bidin: "Kenapa kau masukkan pan

1587: KERETAPI
Satu pagi di stesen keretapi, ada seorang makcik tu dia tanya petugas kaunter...... Makcik: "Encik, keretapi sampai jam berapa??" Petugas kaunter: "Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan,

1588: CURI IDEA
Seorang kartunis yang tak dapat menyiapkan karyanya menjelang ' date line' sedang memberi alasan kepada ketuanya: " kenapa kamu masih belum siapkan 'kartun bodo' kamu lagi, 'date line' pukul

1589: Bungalow Murah
Al kisah di KL nia adalah seorang lawyer yang sangat mashur, kaya dan terkenal akan kebakhilannya...Dipendekkan cerita, sakitlah lawyer nie....sakitnya tiada ubat. Bermacam macam telah diikhtiarkannya

1590: Salah sape??????
ni ayang bg kat abang.... Dear abang, Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. Abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kam


Page 159 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]