Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

1681: Pensyarah dan petugas TNB
"Hei, kamu yang berdiri di belakang," tegur pensyarah"Cuba sebutkan individu yang terlibat dalam Perjanjian Pangkor!""Maaf, saya tidak tahu.. encik""Apa? tidak tahu?

1682: Lelaki Sakit Jiwa
Seorang lelaki sakit mental menganggap dirinya adalah jagung dan terlalu takut dengan ayam. Jika ternampak haiwan itu, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya. Akhirnya, lel

1683: Kawan saya dibaham harimau
Mat Sengal: Selamat pagi tuan.Polis: Selamat pagi.Polis: Apa hal.Mat Sengal: Saya nak buat repot tuan.Polis: Pasal apa tu.Mat Sengal: Kawan saya di baham harimau.Polis: Pukul berapa.Mat Sengal: Dia ta

1684: Mayat Tiga Lelaki
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasatpunca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu,dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan. Polis : M

1685: Pulangkan - Misha Omar feat. Pegawai PTPTN
(Ex-Student)Sedikit bunga yang menggodaSekadar dipandang usah dibayarKau pasti tak percayaDuitku bukan untukmu sayang(Pegawai PTPTN)Tiada kusangka kau sungguh kejamKau peram hutang yang kau pinjamNamu

1686: Interview Lanun
Seorang lelaki yang kudung kakinya, tangannya bercangkuk dan bermata satu hadir dalam temuduga untuk menjadi lanun.Penemuduga: "Bagaimana kaki kamu boleh kudung?"Lelaki: "Cedera ketika

1687: Kisah seram si pemancing
Ajis memang kaki pancing, mana saja lubuk & sungai semua dia pergi, kalauada yg cakap kat sungai tu ada ikan, ajis mesti pi try mancing kat situ.Satu hari masa minum kat kedai kopi Pak Ngah Jiman,

1688: Curi ke tak curi?
Seorang pemuda sedang menjalani perbicaraan dihadapan hakim atas tuduhan mencuri basikal seorang gadis.Pemuda: Tidak! Saya tak curi basikal itu.Hakim: Jangan kamu cuba menipu. Gadis ini membuat lapora

1689: Cucur Udang
Seorang lelaki yg kelaparan di bulan puasa telah memarahi makcik yg jual kuih cucur udang kerana takde udang sekor pun kat dlm kuih tu...LELAKI : Apa la makcik ni cekik darah...!!!!! Nak pegi haji cep

1690: Interview penjaga lintasa keretapi
Sarjo memohon perkerjaan sebagai penjaga lintasan kereta api. Dia dihantar berjumpa Pak Basri , ketua bahagian lalulintas,untuk diinterviu. "Katakan ada 2 keretapi melalui jalan yang sama pada ma


Page 169 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]