Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

1701: Terengganu VS Kedah
ujang..oh..hujan..Abu nih org Trengganu, manakala Amer ni org Kedah. Tinggal satu bilik.. katil double decker.. Amer kat atas.. Abu kat bawah. Amer ni suker baca majalah dan komik.. si Abu lak suka pi

1702: Cara-cara membuat roommate anda bengang
Bengang dengan roommate kau? Tak tahu apa nak buat? GEt ready for the payback time...1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang kau dan bagitau kat roommate kau nak balik kampung. Selepas sejam, balik

1703: Kisah Dahulu Kala Raja Phuket dan Anak Puterinya
Dahulu kala.. dalam kerajaan Phuket.. ada seorang raja yang mempunyai anak puteri.. Kedua anak ini mempunyai permintaan yang perlu dipenuhi. Anak pertama meminta dicarikan kuda yang mampu berlari kenc

1704: Kenapa saya letih buat kerja?
Kenapa saya letih buat kerja?Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam hidup, akan tetapi sekarang kini aku tahu kenapa ianya berlaku (the real rea

1705: Beratur awal di gedung jualan murah
Satu hari... sebuah gedung mengadakan jualan murah.. berpusu-pusu orang ramai ingin memasuki gedung tersebut ... sehingga ada yang beratur seawal2nya...walaupun gedung tersebut dibuka pada waktu 8.30p

1706: Dilema Ayam dan Lembu
Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!Lembu : Kenapa kau kata macam tu?Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!Lembu : Hah! Buat apa pulak?Ayam : Aku ni bertelur h

1707: Sehari di Amazon
..pada suatu hari..Tiga rakan orang Eropah (Jason, Alex dan Mark) sedang membuat pengembaraan di hutan Amazon..tetapi malangnya mereka ditangkap oleh sekumpulan warga asli amazon..puak Cannibal..Ketua

1708: Buah yang terselamat
Dalam kebun ada bermacam buah, tiba2 kebun tu terbakar; semua buah-buahanmusnah kecuali 2 buah je yang terselamat.. buah ape ek?1. buah cempedak = diluar pagar2. buah keranji = didalam perahu,dah diba

1709: Derma untuk rumah orang-orang tua
Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma untuk rumah orang-orang tua seorang budak pun membuka pintu.budak : derma ape bang?lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada

1710: Sedara Kiter
Pada satu petang, si ibu membawa anaknye berusia 4 thn bersiar2.Menaiki kete. Dlm perjalanan si ibu membunyikan hon.Anak : Naper ibu bunyikan hon & saper org tu?Ibu : Tu sedara kiter, kenalah horm


Page 171 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]