Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

201: jelingan ayah
Aku dapat artikel ni dalam e-mail aku. just nak share dengan korang. dalam banyak banyak artikel yang aku baca, artikel ni lah yang berjaya buat aku gelak terbahak keluar air mata... aku pon tak tau n

202: Keliling
Aku tak pasti sama ade korang penah dengar atau tidak sebab peristiwa ni disaksikan oleh ramai pelajar skolah aku back in 1998. manalah tau salah sorang darinya dah post ke...tapi aku nak kongsi penga

203: SURPRISE...!!!
Aku ada cerita ni... lawak la juga.. tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu

204: Bomoh Hebat
  Tipah : Eton, aku ni dah 5 tahun kahwin tapi tak dapat anak jugak, camna nak buat ekk?   Eton : Aku pun dulu macam kau jugak, lepas aku jumpa bomoh kat kampung sebelah terus dapat anak. &n

205: Pembunuh Upahan
Seorang pembunuh upahan tiba-tiba terasa menyesal dengan pekerjaan yang dilakukan selama ni. Dia ingin bertaubat dan pergi ke sebuah Gereja. Dalam perjalanan ke Gereja, dia pun bertemu seorang pemuda.

206: Wanita & Goalkeeper
Dlm satu kebakaran tingkat 3, sorang wanita dgn bayinya ter perangkap. Datang sorang penjaga gol… Goalkeeper : Lemparkan bayi tu. Wanita : Takut awak terlepas! Goalkeeper : Saya tak perna

207: Gempa Bumi
Di satu kaki lima di sebuah kota, terdengar suara seorang penjual ubat sedang mempromosikan ubat jualannya..Penjual ubat : Mari! Mari! Adik, abang, kakak, pakcik dan makcik! Saya ingin memberitahu and

208: Derma darah
Sebuah klinik derma darah di bandar sedang berlangsung.Doktor: Kamu tidak boleh derma darah.Penderma: Kenapa?Doktor: Kamu Vageterian? (Pemakan Sayur)Penderma: MACAM MANA DOKTOR TAHU!?

209: Sokong mana?
Di restoren mamak.Mamak: Mau minum apa?Pelanggan 1: teh tarik, kau nak minum apa?Pelanggan 2: Bagi saya nescafe panas.Pelanggan: Mamak sekarang musim piala dunia, lu sokong mana?Mamak: Saya sokong Bra

210: Abunawas(episod 2)
Tidak seperti biasa, hari itu Baginda tiba-tiba ingin menyamar menjadi rakyat biasa. Beliau ingin menyaksikan kehidupan di luar istana tanpa sepengetahuan siapa pun agar lebih leluasa bergerak. Bagin


Page 21 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]