Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

401: kotak hitam
  Seorang budak ghairah bertanya datuknya kenapa kotak hitam menjadi barang utama dicari setiap kali kapal terbang terhempas. Datuknya berkata: "Kotak hitam itu adalah peti yang diperbuat d

402: sape kentut ni??
Satu hari keluarga Rahman baru balik dari kenduri kahwin,dan dalam perjalanan balik, dalam van mereka...   Ayah:(dgn slambe bukak tingkap) Mama:ish, sape kentut ni bau telor kuat sangat...ish...!

403: budak genius
Budak tiga tahun sedang memakai kasut pada kedua kakinye sendiri. Ibunya perhatikan kasut kiriberada di kaki kanan. Beliau berkata, "adik, kasut itu ada di kaki yang salah."Anaknye telah melihat kakin

404: makcik sape la nie??
Satu pagi di stesen ketapi, ada satu makcik tu dia tanya petugas kaunter... Makcik : Anak, keretapi sampai jam berapa?? Petugas kaunter: Jam 2 Kedah, jam 5 Kelantan, jam 1 Penang , jam 7 Gemas. Makcik

405: sayang!!!!!!!
    Pada 1 hari yang tak berapa indah,ade la sorang budak ni namenye Min.SElepas abis bermain min pun pulang kerumah nye.Die terus berlari keibunya,KEBETULAN MASA ITU MAK MIN SEDANG MENGANDU

406: suami isteri 2
  Mat tidak pernah membantu isterinya membuat  kerja-kerja rumah. Malah dia sering bersungut  sendirian kerana telah merasa bosan setiap hari pergi  kerja, sedangkan Nab isterinya

407: penggunaan nama Allah oleh non muslim di Indonesia
Just nak kongsi pengalaman sepanjang lebih 5 tahun tinggal dan belajar di Indonesia. Saya tidak berniat memburukkan Indonesia.. They have my respect, dan saya tahu orang2 Indonesia tidak seburuk yan

408: perkahwinan
Saat indah awal perkahwinan. .... Teruna : Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama... Dara : Apakah kau rela kalau aku pergi? Teruna : Tentu tidak! Jangan sesekali kau berfikiran begitu! Da

409: SENYUM PUAS2 GIGI BIRU...
SENYUM LAH PUAS-PUAS GIGI BIRU

410: nak sodapkan hati ayam
Bilo cuti sekolah anak2 buah den balik la kampung, apo lai atok ngan wan (Nenek) sibuk la nak bagi cucu-cucu makan sodap2 maklumla bukan sonang nak jumpo cucu2 ni...  nak makan ayam la.. kat


Page 41 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]