Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

51: lawak tukang jam
Lawak : Tukang Jam Pengsan Pada suatu hari ada sorang lelaki tu tengah berlegar legar disebuah pekan. Dia jalan dari sebuah kedai kesebuah kedai yang lain. Rupanya tujuan dia nak cari kedai jam, k

52: Lawak : Hakim Dan Gembala
Pada suatu hari ada seorang pengembala kambing telah dipanggil ke mahkamah sebagai saksi satu kejadianpembunuhan. Hakim pun memanggil pengembala tersebut berdiri di kandang saksi dan mula bertanyaka

53: SaleSguRL...
Cerita syahdu ni berlaku semalam..hangat lagi terasa hati CikEmbun.. Masa lunch semalam CikEmbun kuar kejap pi pasaraya nak bli  baju untuk bagi hadiah kat baby baru kawan CikEmbun.. Syok-syok t

54: HukuMan Mati
Seorang warden penjara mencuba untuk menghiburkan tahanan penjara yang akan menjalani hukuman mati di atas kerusi elektrik, gilirannya akan tiba sebentar nanti..“Jangan takut..daya voltagenya sa

55: Lawak : Pelajar pelajar yg rajin
 Awang talipon cikgu dia, nak bertanyakan sesuatu.. Awang : Helo cikgu,esok pukul berapa perpustakaan bukak?? Cikgu : pukul 9 pagi.. Awang : cikgu boleh awal sikit tak??dalam pukul 7 pagi.. Cikgu

56: L.O.N.G.K.A.N.G
  Cerita ni berlaku kat diri CikEmbun sendiri..  Dalam tahun 2005 seingatnya. Once upon a time…CikEmbun was walking sorang-sorang dekat bandar. Sambil-sambil tekan enset canggih CikEm

57: Hujan dan pemuda misteri
Malam itu, ada seorang pemuda yang baru pulang dari tempat kerja terpaksa menumpang teduh di suatu rumah yang hanya dihuni oleh seorang ibu dan anak perempuannya karena hujan dengan deras membasahi b

58: pekak ke x???
  aku dh daftar tapi xleh nk log in...kenape ye???katenya account xactive...padahal dah activekan...ape pun sy saje je nk tulis nie...kalu best ke xbest ke...ckp jela ye...   insiden antara

59: Ayat Tidak Logik
slalunya bila birthday orang akan wish Selamat hari lahir moga panjang umur, bila nak belanja nih, nak hadiah tak...dan macam2 lagitapi sedarkah kalian semua ini adalah ucapan yang tidak logik dan tak

60: Bunting Gajah
    Seorang lelaki yang badannya gendut naik keretapi. Penumpang pada ketika itu sangat penuh maka lelaki gemuk itu terpaksa berdiri. Tiba2 die berasa ada yang menyonggolnya lalu lelaki itu


Page 6 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]