Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

601: Kenapa Kelantan kalah 3.1
pasukan bola sepak Kelantan tewas kepada pasukan Negeri Sembilan dengan keputusan NS 3 : Kelantan 1.Namun begitu pihak pasukan kelantan telah berjaya membuat post-mortem sebab-sebab kekalahan mereka..

602: TEKA
Apa dia ni???   kaueng gaiba ira ngya nihjer lamdadi kasbe ngya budeber nyahirza rantoko tui hatliter ancisuke dungliter aju...   tacin kanbu yahan tamadi tacin dirha lamdadi waji laharbi la

603: Anak dan Apak....
Di suatu ari.. jam 9 pagi..   Anak: Haaa apak! semat jer ari nii... ada plan baguih ke?   Apak: Biase le.. hari ni kan ada perarakan kat kg kita ni... nak nyambut aper tah.. apak join jer.

604: HARi JUMAAT
kejadian berlaku.. di ari jumaat...   "Cik ni... CIk Ayu kan?" "Eh, abg kenal saya ke?" "Sape yg x kenal cik ayu kat kawasan ni..., tapi..." "Tapi nape plak?" "Cik Ayu nmpak berbeza bgt ari ni.."

605: Kisah penjaga kanak-kanak
Di sebuah shopping complex ada seorang pemuda lelaki sedang memegang seorang kanak-kanak kecil yang comel, lalu seorang gadis jelita sedang bertanyakan kepada pemuda itu. Gadis: Ee... Comelnya anak bu

606: Bas berantu
Pada 1 mlm.Adela sorang mamat ni,nama die Mr.Rahsia..... Mr.Rahsia ni naikla 1 bas sebab die nak balik kampong die yg teletak kat puchong.. Ketika dia masuk dalam bas itu,cuma die & driver bas 2 j

607: Popcorn
Pada 1 ptg D umah Min,waktu Din&Min tengah nonton satu citer robot.Tetiba Din kate........ Din:Hoi Min,ko tolong buatkon popcorn tuk aku leh X? Min:Oklah...(dalam ati:pemalas tol die ni....)

608: pendapat
Apa pendapat korang...jika si isteri meminta suami, duit blanja dapo,dan si suami pulak xde duit... " abg..syg nak beli ikan nk msk mlm ne...syg,abg cuma ada rm10 je nk wat smpi ujung bln..ok,syg tgk

609: Boss Power
Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka siki

610: tawaran kerja
Minat dalam bidang PERTAHANAN??? Bantu skuad benteng negara dalam membanteras jenayah... Syarat: 1. Bumiputera sahaja 2. Sihat tubuh badan 3. Tidak rabun warna Kelebihan : 1. BASIC RM1800 2. Elaun b


Page 61 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]