Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

621: FIRASAT
korang dah bertemu ngan right person..??? samaada sudah atau blum.. korang kena ambil tau tempat pertama pertemuaan korang kerana ianya memberi sribu makna dalam menilai prhubungan korang... walau bag

622: Hanya sekadar hiburan...
  Berape hari yang lepas, satu temuduge kenaikan pangkat telah dibuat oleh salah sebuah anak syarikat TNB. Biaselah kan kalau nak naik pangkat mestilah duduk ujian bertulis dan lepas tu barulah u

623: the great auntie
isnin,1 november.....hari ini aku melangkah ke tempat kerja ku dengan semangat jitu dan kental....seperti biasa setelah ku siapkan bahan jualan ku...aku menunggu pelangan ku...tiba-tiba datang se

624: Tak faham "bahasa"
Ada seorang pendatang baru disebuah tempat dia sesat ingin bertanyakan arah jalan. Pendatang: Tumpang tanya bang kat mana tempat ni? (Tunjuk peta) Abang: Sori saya tak paham la apa adik cakap... Penda

625: MINAH rempit ker??
cerita ni cerita benar (hak cipta terpelihara) klu x lawak.. hmmmmmm   cerita ni berlaku keatas orang lain semlm...ble aku tengok...berguling aku gelak..   mase aku n member aku tgh lepak bi

626: Si penceramah (rokok)
Seseorang pemuda sedang berdiri di hadapan sekumpulan perokok di sebuah kedai. Pemuda: Assalamualaikum brader isap rokok ni tak elok la untuk kesihatan nanti masuk hospital kang susah keluarga risau n

627: Benitez dan Ferguson
Ade satu pagi dengan ade dua org sahabat iaitu Benitez dan Ferguson. Ferguson ni tengah siap2 nak gi interview dengan jalan kaki, tapi Benitez menegur Ferguson. Benitez : Ferguson!! Ferguson 

628: CUTI SEKOLAH
Cuti sk pun dah x lama lagi dah...(cuti woii..cuti.. aku suka.. ahaks...) mesti ramai yg dah plan nak g mana2... ckgu pun mesti tanya tmpat mana kita nak g nanti.. so korg bacalah dialog ni...  

629: Rahsia bola hitam putih
muahhahaha Ceritanya ada seorang anak lelaki tunggal yang kematian ibu selepas kelahiran dia. Sejak itu bapanya jadi amat sangat workaholic sekali dan tak married2 lagi. Tapi si anak baik hati dan

630: Pengemis dan Orang Kaya
  Seorang lelaki berbadan gemuk, muka ceria dan berpakaian korporat, berjalan keluar dari sebuah pejabat besar. Sebelum sampai ke keretanya, dia terserempak dengan seorang pengemis, lebih kurang


Page 63 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]