Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

621: the great auntie
isnin,1 november.....hari ini aku melangkah ke tempat kerja ku dengan semangat jitu dan kental....seperti biasa setelah ku siapkan bahan jualan ku...aku menunggu pelangan ku...tiba-tiba datang se

622: Tak faham "bahasa"
Ada seorang pendatang baru disebuah tempat dia sesat ingin bertanyakan arah jalan. Pendatang: Tumpang tanya bang kat mana tempat ni? (Tunjuk peta) Abang: Sori saya tak paham la apa adik cakap... Penda

623: MINAH rempit ker??
cerita ni cerita benar (hak cipta terpelihara) klu x lawak.. hmmmmmm   cerita ni berlaku keatas orang lain semlm...ble aku tengok...berguling aku gelak..   mase aku n member aku tgh lepak bi

624: Si penceramah (rokok)
Seseorang pemuda sedang berdiri di hadapan sekumpulan perokok di sebuah kedai. Pemuda: Assalamualaikum brader isap rokok ni tak elok la untuk kesihatan nanti masuk hospital kang susah keluarga risau n

625: Benitez dan Ferguson
Ade satu pagi dengan ade dua org sahabat iaitu Benitez dan Ferguson. Ferguson ni tengah siap2 nak gi interview dengan jalan kaki, tapi Benitez menegur Ferguson. Benitez : Ferguson!! Ferguson 

626: CUTI SEKOLAH
Cuti sk pun dah x lama lagi dah...(cuti woii..cuti.. aku suka.. ahaks...) mesti ramai yg dah plan nak g mana2... ckgu pun mesti tanya tmpat mana kita nak g nanti.. so korg bacalah dialog ni...  

627: Rahsia bola hitam putih
muahhahaha Ceritanya ada seorang anak lelaki tunggal yang kematian ibu selepas kelahiran dia. Sejak itu bapanya jadi amat sangat workaholic sekali dan tak married2 lagi. Tapi si anak baik hati dan

628: Pengemis dan Orang Kaya
  Seorang lelaki berbadan gemuk, muka ceria dan berpakaian korporat, berjalan keluar dari sebuah pejabat besar. Sebelum sampai ke keretanya, dia terserempak dengan seorang pengemis, lebih kurang

629: KURSUS KAWEN
KURSUS KAWEN   Utk pndftaran trus (online) sila layari laman web kami atau trus dtg ke depan laman kami # Kursus pd stiap pagi sab2 dan ahad (pagi2 pas subuh) # Prking basikal pecuma.. kete?&nb

630: PERANG..
Manusia mmg suka brperang.. x kiralah pd zmn ble.. prang dunia prtama, prang dunia ke2, prang dunia ke3... namun adakah korg tau trdpt bebrapa prang yg x diiktiraf... PRANG SABIT Perang ini memang


Page 63 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]