Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

651: pengembala kambing
Suatu hari datang seorang cendekiawan kristian, yang ingin menguji keagungan dan kebenaran Tuhan yang disembah. Cendekiawan itu berjumpa dengan raja negara tersebut dan meminta kebenaran untuk be

652: padang
aku baaru blk dr padang indonesia...satu ketika,aku kat pejabat "BUPATI"...ni office yg memberi kte maklumat sepenuhnyer ttg tempat2 bencana gempa padang....aku ngn kak nurul waktu tu...kteo

653: TEKA AR...
dalam banyak2 gigi... gigi aper yang paling lucahhhh

654: sape mkn hrus tglkn KL
ada 3 ekor kucing,brjln d sbuah lorg,ibu kota KL  sambil mcari santapan utk brbuka puasa,,coz masa bln ramadan mereka kantol satu hari............ dgn brnyanyi lagu2 alleycat,kucingA trnampak ti

655: Marah (dialog singkat)
Budak 1: Aku marah kalau orang cakap aku marah walaupun aku tak marah!!Budak 2: Macam mana tu??

656: Dia datang, LARI!!!
Ada sebuah kejadian yang berlaku di dunia ini, salah satunya ialah taufan katrina. budak 1 dan budak 2 sedang bersembang. Tiba-tiba budak 3 lari.budak 3: Lari! lari!budak 2: Apsal??budak 1: Apa yang d

657: air milo utk ibu~
Kisah ini adalah kisah benar yang berlaku kepada seorg kanak2 kecil yg cumel n kiut miut suatu ketika dahulu...Ceritanye bermula cmni..Satu hr, kire2 dlm 15tahun yg lalu, ana dan ibunye balik dr shop

658: pikir la sendiri..............
bnyk2 kereta,kereta apa yg xdi panggil kereta............... 

659: nak balik awl...
Seorang boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada hari nie..Sesiapa yang nak minta balik lima jam lebih awal hari nie dia kasi tapi alasannya mestilah munasabah. Haaaa!!alasannya mestil

660: kisah!
pd 1 hari,aku  nk pergi umah satu makcik ni kat shah alam nak hnta barang.aku x tau jln sbb first time pegi,makcik tu plak kasi direction cm sial..dah tu kteorg ckp thru phone..aku bengang


Page 66 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]