Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

671: Harapan Terlaksana
Bt julung2 kalinya soon yee tlah mnsubmitkan dia pya teka teki... Nk pndekkan crita korg jwb lahhhhhhhh. Binatang ape yg xde kawan???

672: WOI!!!!!!!......
MANA LAWAK NI??? BORING TUL LAWAK JENAKA DAH X MCM DULU. ARRRRGHHHHH........!!!!! TENSION!!!!!

673: R.M 2.00
dua  orang  budak kampung pergi ke bandar,mereka suka minum kopi,mereka pun pergi ke gerai warung rm 2.00.budak1:mamak bagi kopi 1,oren jus1.budak2:weh kau orderkan aku oren jus ke.budak1

674: Perasan tak apa yang baru?
Maria sudah 15 tahun kahwin. Tapi perkahwinannya semakin lama semakin hambar. Suaminya langsung tak kesahkannya. Pada suatu hari dia mendapat idea untuk mengejutkan suaminya dengan memerahkan rambu

675: super
satu hari makcik ni tepon anak2 die seemuaaa die soh blk kampung..mkcik ni masak la bnyk2...anak die 3 org..sulung engineer..2nd manager 3rd cikgu...dah smpi umah..deme pon nk la mkn mlm...abg2 die se

676: Sapa cikgu baca ni (umum pon boleh)
Ni kisah aku time kat sekolah rendah dulu (Nama sekolah di rahsiakan tapi aku boleh bagitau dia dekat area2 Shah Alam je), nak di jadikan cerita selepas rehat my english teacher (Yang garang lagi beng

677: surah
leman blk kampung 2 hr..die pg masjid nk solat..alih2 imam bace surah baqarah...lame giler..leman pon mengeluh.."bapak ar lame imam ni bace"...dah abes solat tu leman pon tny kawan die..&qu

678: umum
1.Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celci

679: Nak tengok kete api belanggar?
Sarjo memohon perkerjaan sebagai penjaga lintasan kereta api. Dia dihantar berjumpa Pak Basri , ketua bahagian lalulintas,untuk diinterviu. "Katakan ada 2 keretapi melalui jalan yang sama pada

680: Negeri bersembang
Kuala Lumpur: Mana selangor?Selangor: Apsal panggil aku?Perak: Tak adalah ni nak tanya mana dia si Kedah?Kedah: Hangpa panggil che ka?Perlis: Yela sebab aku nak tanya mana pergi Kelantan ni?Kelantan:


Page 68 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]