Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

701: Pengganti tok imam..
Ketika ingin menunaikan solat,tok imam pon mulakan dengan  takbiratul ihram,tetapi tidak boleh melakukannya kerana tidak khusyuk,kemudian ada seorang makmum (ali) merelakan diri untuk menjad

702: Balik Kampung
Ali memecut keretanya dengan laju. Tak sabar rasanya nak jumpa orang tuanya. Setelah tiga tahun tak balik, asyik balik rumah mertuanya di Pahang tahun ini dia berpeluang balik ke Alor Setar. Ini pu

703: begitu pilu....
kepiluan itu sesuatu yg memilukan... setiap yang pilu itu paling memilukan... pilu piluan menjadi kepiluan... dengarkan sajak pilu dari kepiluan...

704: Kad Raya
Hello semua.....hari ni poker tak hantar lawak, sbb kbetulan hari ni saya betul2 blur dn takde idea nak cipta lawak utk tatapan korang.. yelah kalu paksa juga, nanti ter'submit' pula lawak basi..ta

705: mystery katil berhantu
 Katil MautSalah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama kerap mengalami kejadian pelik..Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada setiap hari Jumaat pagi t

706: Penyakit suami
Pasha menemani suaminya, Jejai untuk menjalani pemeriksaan kesihatan di sebuah hospital. Ketika selesai menjalani pemeriksaan, doktor memanggil Pasha untuk membincangkan tentang kesihatan Jejai, berd

707: Mlm Ni Jgn Lpe Tau
Al-kisah ni berlaku di zaman aku time sekolah menengah dulu-dulu, di waktu petang yang agak hening la jugak (Main bola best ni), Aku duk main bola dalam 5 minit tukar team lain lak yang main. Ada la

708: LoL.....T_T
1.Soalan ubat nyamuk Soalan : Bley ka kita guna ubat nyamuk bunuh nyamuk? Jwpn : Tk bley...pasal nyamuk makin sihat..... 2.Ngok.... Soalan : Nape matahari sphera? Jwpn : skate die lah matahari tu....

709: Cerite Mat Salleh D Malaysia
1. Tolongadelah satu ragutan beg kat pmpoan ni oleh peragut....dan ade mat salleh kat sna....Pmpoan : Tolong !!!!!Mat salleh : ....... Pmpoan : why you dont help me ?Mat salleh : owh sorry....but you

710: getah
PAK PANDIR Seperti biasa Pak Pandir hendak pergi memotong getah. Mak Andeh akan menyediakan peralatan Pak Pandir. Pak Pandir pun pergilah nak memotong getah."Hati-hati ya bang semasa tepi ja


Page 71 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]