Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:


Lawak Umum Articles

761: Bahasa Engllish
Adalah orang ni temberang nak tunjuk kehebatan speaking d kedai mamak dia ckp "what do you have".....aisey lancar masih....waiter pun ksi tau dia semua menu....dan orang tu pun order lah &qu

762: Kenapa ye??
Kenapa kucing betina ada misai??? Kenapa matahari mempunyai bapa??? (sun hampir sma sebutan dgn son) dan juga TERPENTINGNYA KENAPA ADA MONYET BACA ARTICLE AKU NI????

763: 10 lilin
Teka teki teka mangkuk.....10 lilin d pacak dan d marakkan.....4 telah d tiup api nya dan padam.....berapakah yg tinggal????

764: cube teka
Dalam banyak2 negara,,,,negara ape yg banjir dlu bru ujan?????

765: Ice cream
Disebuah jalan raya telah berlaku kemalangan.seorang penjual ice cream telah di langgar lari oleh sebuah bas.orang2 ramai berkerumun nak tolong.ada seorang polis datang,dan langsung tanya..ada apa pak

766: Manusia pertama ke bulan
Ada dua orang anak sedang bercakap-cakap.sebut saja Ali dan Hasan. Ali:san..gua mau nanya,lu tau nggak siapa orang indonesia yg pertama kali kebulan?? Hasan:ah,ngaco lu li.mana ada orang indonesia keb

767: aku kan abg?
Suatu hari azman dan isterinya pulang dari kerja seperti biasa… Tapi ada sesuatu yang luar biasa berlaku pada hari itu. Cuaca panas menjadi lebih panas buat azman kerana tersekat didalam trafic j

768: Cerita masa sekolah rendah
Ini tak lah cite lawak,tapi pengalaman aku masa lagi sekolah dulu.masa tu aku suka sangatlah pasang jerat burung.kalau dapat aku bawa balik.(aku piara beb).maklumlah,sekolah aku tu masih banyak semak

769: Bank in
Ada sorang makcik tua datang ke bank untuk mengeluarkan wang simpanan nya. Greeter: Ye makcik bleh saya tolong? Makcik nak bank in  duit ke? Makcik: Bank in? Owh no no no  makcik nak

770: maaf
Salam , Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut: * Tidak memoho


Page 77 of 176
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]   [25]   [26]   [27]   [28]   [29]   [30]   [31]   [32]   [33]   [34]   [35]   [36]   [37]   [38]   [39]   [40]   [41]   [42]   [43]   [44]   [45]   [46]   [47]   [48]   [49]   [50]   [51]   [52]   [53]   [54]   [55]   [56]   [57]   [58]   [59]   [60]   [61]   [62]   [63]   [64]   [65]   [66]   [67]   [68]   [69]   [70]   [71]   [72]   [73]   [74]   [75]   [76]   [77]   [78]   [79]   [80]   [81]   [82]   [83]   [84]   [85]   [86]   [87]   [88]   [89]   [90]   [91]   [92]   [93]   [94]   [95]   [96]   [97]   [98]   [99]   [100]   [101]   [102]   [103]   [104]   [105]   [106]   [107]   [108]   [109]   [110]   [111]   [112]   [113]   [114]   [115]   [116]   [117]   [118]   [119]   [120]   [121]   [122]   [123]   [124]   [125]   [126]   [127]   [128]   [129]   [130]   [131]   [132]   [133]   [134]   [135]   [136]   [137]   [138]   [139]   [140]   [141]   [142]   [143]   [144]   [145]   [146]   [147]   [148]   [149]   [150]   [151]   [152]   [153]   [154]   [155]   [156]   [157]   [158]   [159]   [160]   [161]   [162]   [163]   [164]   [165]   [166]   [167]   [168]   [169]   [170]   [171]   [172]   [173]   [174]   [175]   [176]