Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:

Cerita masa sekolah rendah

Share this lawak:

View PDF | Print View
by: Pak Ngah
Word Count: 238
Date: Thu, 20 Aug 2009 Time: 7:41 PM
0 comments

Ini tak lah cite lawak,tapi pengalaman aku masa lagi sekolah dulu.masa tu aku suka sangatlah pasang jerat burung.kalau dapat aku bawa balik.(aku piara beb).maklumlah,sekolah aku tu masih banyak semak belukar.nak dijadikan citer,ari tu aku dah berjaya dapat satu ekor burung.(lupa dah aku burung ape) so,kerana masih ade pelajaran,burung tu aku sorok kat dalam bag aku.time lagi blajar,aku rasa macam burung tu dah mati,tak dapat udara kot.pikir aku.aku intip bag aku,aku tengok burung tu dah tak bergerak.apelagi..langsung aku buka bag aku (nak tengok bebetul).masa aku buka tu,langsunglah burung tu loncat keluar dari beg aku.aku tekedu.lucky me burung tu tak lah pulak terbang,tapi cuma loncat2 bawah kerusi bebudak je.(masih shock la tu).aku cuba panggil kawan aku suruh tangkap yang burung tu kat bawah kerusi dia.,tapi time nak ditangkap dia selamba je loncat kat bawah kerusi budak lain.time tu class dah ribut pasal bebudak semua nak tangkap burung tu.(termasuklah jugak cik gu aku he2).masa burung tu nak loncat keluar pintu,ada satu kawan aku (pompuan) berjaya tangkap dia.cik gu pun spontan cakap cam ni "a..tengok yeni (nama awek tu) tangkap burung Ngah ni".apalagi..abih kengkawan aku ketawa.sejak tu,aku jera.dah tak nak wat2 jerat cam tu lagi.malu betoool..... -bebuat baik bepada-pada,buat jahat jangan sekali- Share this lawak:

About the Author

Pak Ngah


Rating: Not yet rated

Comments

  • Thu, 20 Aug 2009 at 11:52 PM, by FrEeDom ProMiseR
    Haha

  • Fri, 21 Aug 2009 at 9:30 AM, by cendawan
    xlawk, xbes lah..

  • Fri, 21 Aug 2009 at 10:18 AM, by halu_akimurase
    tk bpe nk faham la bahase or ayat yang di gunekan..so nak menghayati itipati lawak cite ni susah..but it is a genuine joke ...better be good for next joke..

  • Fri, 21 Aug 2009 at 11:39 AM, by putri
    ermmmm..... macam berbau lawak dewasa sket.

  • Fri, 21 Aug 2009 at 1:10 PM, by Pak Ngah
    Sory lah halu_akimurase,klo korang tak bape faham ngan ayat awak ni.awak ni cuma lahir je kat mesia,tapi besar d indon.so tak brape ingat lagi ngan language dia.ade yg nak tunjuk ajar awak ni tak??

  • Fri, 21 Aug 2009 at 1:37 PM, by poker face
    haha ni yg best ni ada org nak gaduh... dgn ini dipersilakan pak ngah dan akimurase utk tampil ke gelanggang gusti.. (sambil menghirup kopi sejuk..)

  • Sat, 22 Aug 2009 at 12:14 AM, by FrEeDom ProMiseR
    Huh, xprlu gad02.. Its n0t nice..sttlekn dgn care baek. Tq.. Pegh..cm pgawai prhbgn plggn lak

  • Sat, 22 Aug 2009 at 7:05 AM, by A.S.I.P
    gadoh la.biar aku jadi superhero leraikan korang SELAMAT BERPUASA

  • Sat, 22 Aug 2009 at 8:25 AM, by kuntum
    hahaha.. lucu pe.. hehehe

  • Sat, 22 Aug 2009 at 9:41 AM, by Pak Ngah
    Aha..awak ni nak jalin silaturrahmi je.takkan lah nak begaduh.hari ni dah mulai puasa.nanti batal pulak.anyway slamat berpuasa semuanya...

  • Sat, 22 Aug 2009 at 10:55 AM, by bodarkcute
    thanx Pak Ngah. Jangan cari gadow..

  • Sat, 22 Aug 2009 at 3:42 PM, by blackwidow_23
    serius aku ckp, hujung cerita aku phm, tp penggunaan ayat tu, aku stuju ngan akimurase, penggunaan ayat tonggang langgang la..

  • Sat, 22 Aug 2009 at 10:01 PM, by Pak Ngah
    Ahaha..betol lah tu blackwidow.awak buat ceta ni pon dah tunggang langgang buka kamus dewan.

  • Sun, 23 Aug 2009 at 12:26 PM, by aWek p0y0
    bLh tHaN aRh ciTeRw nEyh,, ctErW nEyh cM nAh t'jAdIk kT cKowlH aQ LoRh,,

  • Mon, 24 Aug 2009 at 1:28 AM, by Pak Ngah
    Ye ke awek poyo?sklh awak dulu kat mane??..

  • Add Comment

    You do not have permission to comment. If you log in, you may be able to comment.