Lawak jenaka . com

Welcome Guest

Search:

Kisah Telur Rebus.....Lawak giler

Share this lawak:

View PDF | Print View
by: mrlelakiperkasa
Word Count: 511
Date: Mon, 1 Jun 2009 Time: 7:05 AM
9 comments

Aku ada cerita ni... lawak la juga.. tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..

Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah, isteri aku tiba-tiba cakap dia ada \'surprise\' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan. Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku. Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan \'surprise\' isteriku ini. Aku pun tahan ler...

Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PRROOTTT!!... fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah mac! am bau telur tembelang sikit..

Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut \'ahhhh.... lega...\'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata \'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!\' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong...

ALAMAK!!!

Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!.

www.lelakiperkasa.com

Share this lawak:

About the Author


Rating: Not yet rated

Comments

  • Mon, 1 Jun 2009 at 10:59 PM, by king of the world
    hahahaha!ko wat artikel takda sapa2 nak komen!wat malu je!

  • Tue, 2 Jun 2009 at 12:17 AM, by velove
    laa..patut ler aku bau busuk tahap cipan tadi..

  • Tue, 2 Jun 2009 at 6:50 AM, by EvilJokerGurl
    aq rase diorg x komen sbb x bace lwk ni sbb panjang sgt... (sebenarnya aq x bace langsung)

  • Tue, 2 Jun 2009 at 6:58 AM, by nazchamp
    aku bce.. mrlelakiperkasa lwak ko mmg bgus la wlaupn ckit aku dh bce.. hahahahaha good job

  • Tue, 2 Jun 2009 at 7:03 AM, by EvilJokerGurl
    kalo nk wat lwk pjg,wat la warne-warni ckit baru sedap mate aq memandang...(aq je la org len aq x tau)

  • Tue, 2 Jun 2009 at 2:30 PM, by fetty wan
    hahahaha mesti segan giler...hahaha kentut dpan mertua,adik ipar, Bos n jiran...hahaha nasib baik dieorg tu x pengsan...hahahaha

  • Wed, 3 Jun 2009 at 11:19 AM, by azroq
    aku dah terbaca 2 x daa citer ni berulang dalam LJ ni...

  • Wed, 10 Jun 2009 at 1:35 AM, by miley cyrus
    2 kali je??dah byk kali laa

  • Sat, 19 Feb 2011 at 5:57 PM, by anakjatimalaysia
    giler la lawk..aq gelak smpai putus urat buntut aku... warkahkahkah......

  • Add Comment

    You do not have permission to comment. If you log in, you may be able to comment.